A Dél-Borsodi Szociális Otthon Mezőkeresztes város külterületén 2 hektáros parkkal körül vett épületegyüttes. Környezete gondozott csendes.

Intézményünk magántulajdonban van, jól megközelíthető az M3 autópályáról, a 3. számú fűútról és a vasútról is, a megálló 800 méterre található. Autóbusz megálló a kapu bejáratával szemben van.

1998.február 15-től rendelkezünk állandó, végleges működési engedéllyel, akkor 58 férőhelyre szólt az engedélyünk, ma 120 fő elhelyezésére van lehetőség.

1-2-3-4 ágyas szobáink vannak. A térítési díjunk 6.600.-Ft napi díj. Ezért a térítési díjért napi ötszöri étkezést, gyógyszerköltséget, mosatást, takarítást, teljes körű ellátást biztosítunk.  Az ellátásért fizetendő térítési díj egységes minden elhelyezésnél. Az 1 és 2 férőhelyes elhelyezéseket belépési hozzájárulással lehet igénybe venni, a részletes leírás és összegszerűség a felvételhez szükséges dokumentáció részeként a tájékoztatóban és a házirendben részletesen dokumentálva van, melyet a Fenntartó 36 havi részletfizetéssel engedélyezhet.

A 3 és 4 ágyas szobák esetében nincs egyszeri belépési hozzájárulás.

Célunk, az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségének növelése. Állandó nővéri felügyelettel, főállású gyógytornásszal, mentálhigiénés dolgozókkal, dietetikus alkalmazásával biztosítjuk a teljeskörű ellátást.

A lakók egészségi állapotáért a háziorvos felelős (rendelés heti két alkalommal).  Alkalmazunk pszichiáter szakorvost a mentálisan leépült lakóink ellátáshoz, aki két heti rendszereséggel, szerdai napokon tartja rendelését. Demens részlegen látjuk el az arra rászorulókat, előzetes pszichiátriai szakvélemény alapján.

Az épület akadálymentes, szintenként társalgó és foglalkoztató helység várja lakóinkat a közösségi együttléthez. Az intézményi elhelyezéshez szükséges alapdokumentáció, a honlapról letölthető, ez a bejutás feltételei menüpont alatt található. Tájékoztatás kérés telefonon, e-mailben, személyesen előzetes időpontegyeztetéssel történhet.

Elhelyezés/férőhelyek:

Összes betölthető férőhely: 120 fő

Szabad férőhelyek száma:

Felvételre várakozás: kb. 2-3 hó

1 és 2 férőhelyes elhelyezés, apartmanok korlátozott számban, illetve 3-4 férőhelyes fürdőszobás szobák.

Étkezés:

Életkornak megfelelő, dietetikus által összeállított étrend, melyet lakóink állapotuktól függően, egyéni tálcás tálalással a szobájukban vagy az étkezőben fogyaszthatnak el. Diétás étkezést is biztosítunk.

Ellátáshoz tartozó tevékenységek, a teljesség igénye nélkül:

Az ellátott személy szükségleteinek maximális kielégítése/ szükség szerint ruházat, illetve textiliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése.

Napi 24órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal.

Az ellátottak gyógyszerrel történő ellátását az intézmény fedezi. Rendszeres orvosi felügyeletet nyújtunk, az ellátottak egészségi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátást biztosítunk. Intézményünk továbbá saját mosodát és konyhát üzemeltet.

Mentálhigiénés csoport és gyógytornász is segíti az ellátottjaink közérzetének javítását. Az állapotuknak megfelelő programokat szerveznek napi rendszerességgel. Nagyobb rendezvényeket külső előadókkal biztosítják. Heti bevásárlással, fodrász és pedikűrös bevonásával valamint egyházi szertartásokkal segítik mindennapjaikat. Időjárás függvényében kerti programok, bográcsozás, szalonnasütés is közkedveltek.

Munkánk során arra törekszünk, hogy lakóink békességet, örömet és megnyugvást találjanak.